Piperchi Târgâşiți. Rețeta celui mai simplu fel de mâncare servit la nunta Simonei Halep
Piperchi târgâșiți este un fel de mâncare macedonean cu rădăcini grecești. Deși a fost inclus în meniul servit la nunta Simonei Halep, acest preparat nu este deloc unul luxos. Dimpotrivă. Vorbim despre o tocăniță simplă, dar delicioasă pregătită în stil tradițional aromân.
Piperchi Târgâsiti. Rețetă
Piperchi târgâsiti este o tocăniță preparată din ardei, roșii, brânză sărată și, opțional, ou. Se gătește în tigaie și poate fi garnitura perfectă pentru fripturi, scrie ziuadeconstanta.ro.
Ingrediente
- Ardei graşi de diferite culori (verde, galben, portocaliu, roșu) și ardei kapia
- Roşii coapte și zemoase
- Brânză şi ouă (opţional)
- Ulei de măsline
Mod de preparare
Piperchi târgâsiti este un fel de mâncare sănătos, simplu de făcut, adaptabil perioadei de post, și poate fi folosit ca fel principal sau ca garnitură. Ardeii se taie cubulețe nu foarte mici și se pun într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Pentru a nu se arde sau prăji foarte tare se adaugă puțină apă, pe lângă zeama pe care o lasă legumele. După ce ardeii devin moi, se adaugă roșiile și ele tăiate cubulețe. Se lasă puțin la fiert, iar apoi se adaugă brânză mărunțită (de oaie sau telemea de vacă, depinde de preferințele fiecăruia) La final, după ce brânza s-a topit se adaugă unul sau două ouă bătute ca pentru omletă. Se amestecă bine pentru ca oul să nu apuce să se închege ca la omletă.
Piperchi târgâsiti poate fi servit ca atare sau ca garnitură pentru friptură.