Pizza «Crunchy Crust» - Daniela Gospodariu

26 aprilie 2016 12:53   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru aluat:

2 porţii

500 g făină albă

250 ml bere neagră

1 plic de drojdie uscată

3 linguri ulei de măsline

1 lingură de seminţe de floarea soarelui sare

Pentru topping:

200 g somon afumat

100 g brânză ricotta

100 g caşcaval afumat

1/2 ceapă roşie

1 lingură de Capere

fulgi de porumb

3 roşii cherry

2 linguri miere

ketchup iute/dulce

Mod de preparare:

1. Într-un castron mare se amestecă făina, berea, seminţele de floarea soarelui, uleiul, sarea şi drojdia uscată. Frământăm puţin până obţinem o coca elastică. Acoperim şi lăsăm la cald să dospească o oră.

2. După ce am lăsat coca la crescut,vom întinde aluatul într-o tavă unsă cu ulei.

3. Pe margine vom pune crema de brânză, vom răsuci, iar apoi vom unge cu miere şi vom presăra fulgi de porumb.

4. Pe restul suprafeţei vom presară toppingul format din: ketchup, somon afumat, ceapă roşie, capere, caşcaval afumat, roşii cherry.

5. Se coace în cuptorul încins la temperatura mare timp de 10-12 minute.

6. Se serveşte caldă, stropită cu ketchup iute sau dulce după preferinţă.

Mai multe