Pizza cu ciuperci - Cornea Laurenţa Daniela
Ingrediente:
300 g făină, 1/2 cub drojdie, 1 linguriţă rasă zahăr, 1/2 linguriţă sare, 175 ml apă, 2 linguri ulei de măsline.
Umplutura: 300 g ciuperci, 1 ceapă, 3 căţei usturoi, 50 g unt, 100 ml vin, măsline, 60 g suc de roşii, ketchup univer, sare, cimpoier, oregano, caşcaval, salam.
Preparare
Într-un bol se adaugă făina, zahărul şi sarea şi se amestecă. Se face o gaură în mijloc, adăugăm drojdia dizolvată în puţină apă călduţă şi se frământă o cocă omogenă adăugând treptat apa. La final se frământă coca 2-3 minute cu ulei, acoperim cu un prosop de bucătărie şi lăsăm la dospit.
Umplutura: ceapa, usturoiul tocat se căleşte în untul topit, adăugăm ciupercile tăiate felii şi lăsăm să se călească puţin. Adăugăm vinul şi lăsăm să fiarbă până se înmoaie ceapa, adăugăm sucul de roşii şi condimente după gust, mai lăsăm 2 minute pe foc după care lăsăm să se răcească.
Amestecăm salamul tăiat cubuleţe, măsline şi compoziţia de ciuperci.
Se întinde coca. Într-o foaie de cca 1 cm grosime, se unge cu ketchup, adăugăm umplutura şi dm la cuptor cca 20-25 minute.
Înainte cu 5 minute se adaugă pătrunjel verde tocat şi caşcaval.