Pizza cu ciuperci - Cornea Laurenţa Daniela

13 iulie 2017 12:58   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

300 g făină, 1/2 cub drojdie, 1 linguriţă rasă zahăr, 1/2 linguriţă sare, 175 ml apă, 2 linguri ulei de măsline.

Umplutura: 300 g ciuperci, 1 ceapă, 3 căţei usturoi, 50 g unt, 100 ml vin, măsline, 60 g suc de roşii, ketchup univer, sare, cimpoier, oregano, caşcaval, salam.

Preparare

Într-un bol se adaugă făina, zahărul şi sarea şi se amestecă. Se face o gaură în mijloc, adăugăm drojdia dizolvată în puţină apă călduţă şi se frământă o cocă omogenă adăugând treptat apa. La final se frământă coca 2-3 minute cu ulei, acoperim cu un prosop de bucătărie şi lăsăm la dospit.

Umplutura: ceapa, usturoiul tocat se căleşte în untul topit, adăugăm ciupercile tăiate felii şi lăsăm să se ​​călească puţin. Adăugăm vinul şi lăsăm să fiarbă până se înmoaie ceapa, adăugăm sucul de roşii şi condimente după gust, mai lăsăm 2 minute pe foc după care lăsăm să se ​​răcească.    

Amestecăm salamul tăiat cubuleţe, măsline şi compoziţia de ciuperci.

Se întinde coca. Într-o foaie de cca 1 cm grosime, se unge cu ketchup, adăugăm umplutura şi dm la cuptor cca 20-25 minute.

Înainte cu 5 minute se adaugă pătrunjel verde tocat şi caşcaval.

Mai multe