Pizza de casă cu blat pufos – Felicia Vanea
14 septembrie 2015 16:59
Rețete
Ultima actualizare:
Pentru blat:
500 g făină
1 cub de drojdie
150 ml apă călduţă
1 lingură de zahăr
2_3 linguri ulei măsline
1 vârf cuţit sare
Mod de preparare
Punem făină într-un vas, în mijloc facem o gropită şi adăugăm drojdia faramitata, zahărul, sarea, uleiul şi puţină apă călduţă, amestecăm până se dizolvă drojdia şi acoperim maiaua cu făină. Lăsăm să crească 10 minute, apoi întindem blatul într-o tavă de cuptor, tapetata cu hârtie de copt, Îl înţepam cu o furculiţa pe toată suprafaţă, apoi, Îl ungem cu sos de roşii, punem salam, kaizer, guşă de porc, şuncă pt. pizza tăiate mărunt, măsline fără samburi, radem caşcaval şi brânză. După gust, puteţi presară oregano uscat. Este foarte bună.