Pizza Snacks – Camelia Bizadea
Aluatul:
o cană apă caldă
1/2 linguriţă sare
1 linguriţă zahăr
1 lingură drojdie uscată
400-500 gr făină
2 linguri ulei de măsline
1 ou
(ulei de floarea soarelui pentru modelat)
1 linguriţă cimbru uscat
sare, piper
1 cană ketchup dulce
un vârf cuţit piper
200 g şuncă presată
feliuţe de măsline
200 g caşcaval ras
100 g salam de vară
Mod de preparare
Mai întâi amestecăm ketchupul cu piperul, cimbrul şi sarea, după gust. Facem aluatul din ingredientele menţionate şi-l lăsăm la crescut . (Aluatul trebuie să iasă puţin moale şi elastic, ca de cozonac). După ce a crescut, întindem aluatul cât să aibă grosimea de 1 cm. Adăugăm ketchupul pe care-l întindem uniform pe toată suprafaţa aluatului. Adăugăm apoi caşcavalul ras. Continuăm cu salamul, şunca presată şi feliuţele de măsline. Rulăm ca pe o plăcintă, având puţin mâinile unse cu ulei. Tăiem cu cuţitul rondele pe care le punem în tavă cu hârtie de copt, pe partea cu tăietura, rezultând în acest fel nişte melcişori. Lăsăm la copt, în cuptor, aproximativ 20 minute.