Pizza Snacks – Camelia Bizadea

21 ianuarie 2016 12:38   Rețete
Ultima actualizare:

Aluatul:

o cană apă caldă

1/2 linguriţă sare

1 linguriţă zahăr

1 lingură drojdie uscată

400-500 gr făină

2 linguri ulei de măsline

1 ou

(ulei de floarea soarelui pentru modelat)

1 linguriţă cimbru uscat

sare, piper

1 cană ketchup dulce

un vârf cuţit piper

200 g şuncă presată

feliuţe de măsline

200 g caşcaval ras

100 g salam de vară

Mod de preparare

Mai întâi amestecăm ketchupul cu piperul, cimbrul şi sarea, după gust. Facem aluatul din ingredientele menţionate şi-l lăsăm la crescut . (Aluatul trebuie să iasă puţin moale şi elastic, ca de cozonac). După ce a crescut, întindem aluatul cât să aibă grosimea de 1 cm. Adăugăm ketchupul pe care-l întindem uniform pe toată suprafaţa aluatului. Adăugăm apoi caşcavalul ras. Continuăm cu salamul, şunca presată şi feliuţele de măsline. Rulăm ca pe o plăcintă, având puţin mâinile unse cu ulei. Tăiem cu cuţitul rondele pe care le punem în tavă cu hârtie de copt, pe partea cu tăietura, rezultând în acest fel nişte melcişori. Lăsăm la copt, în cuptor, aproximativ 20 minute.

Mai multe