Plachie de Novac - Veronica Iosub

20 aprilie 2012 13:52   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 3 medalioane de Novac, 6 roşii sau 500 g, 6 cepe potrivite, 200 ml suc de roşii, 200 ml vin alb, 100 ml ulei, 100 g făină, 2 ardei graşi roşii, pătrunjel verde, sare, piper, 3 foi de dafin.

Mod de preparare:

Curăţăm, spălăm şi tăiem julienne ceapa şi ardeii. Punem ceapa la călit la foc domol până se înmoaie bine.

Curăţăm şi uscăm cu un prosop absorbant de bucătărie peştele. Sărăm şi piperăm rondelele de peşte, apoi le tăvălim prin făină.

Încingem uleiul şi prăjim peştele pe ambele părţi până se rumenesc frumos.

Scoatem peştele şi îl punem pe hârtie absorbantă pentru a scăpa de surplusul de ulei.

Spălăm roşiile, le curăţăm şi le tăiem pe jumătate, apoi jumătăţile în feliuţe subţiri.

Într-un vas de sticlă termorezistent punem 1/3 din ceapa călită, 3 roşii tăiate, jumătate din sucul de roşii iar deasupra rondelele de peşte.

Adăugăm restul de ceapă, roşiile, sucul şi vinul. Potrivim de sare, adăugăm în vas şi foile de dafin.

Dăm la cuptor circa 35-40 de minute. Servim plachia caldă presărată cu pătrunjel proaspăt deasupra.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe