Plăcintă aperitiv cu mălai alb - Aluculesei Brînduşa

5 ianuarie 2017 14:32   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

  -1 cană iaurt de casă-300 ml.,

  -1 cană făină de grâu,

  -1 cană făină de porumb alb(mălai),

  -1 ardei mare roşu,

  -3 ouă,

  -3 linguri ulei,

  -1 linguriţă condimente cu gust de legume,

  -sare după gust,

  -200 g caşcaval,

  -1 linguriţă cimbru,

  -1 plic praf de copt,

  -25 g unt,

  -1 bucată de cârnaţi afumaţi.

Mod de preparare:

  -Într-un vas se pune făină de grâu, făină de porumb, sare, condimente, caşcavalul dat prin răzătoare, cârnaţii tăiaţi bucăţi mici, ardeiul roşu tocat cubuleţe, praful de copt, cimbru şi se omogenizează uşor cu o spatulă.

  -În vasul de la robot se pun ouăle şi se începe mixarea, se adaugă pe rând, uleiul, laptele bătut şi se mixează bine, apoi se toarnă compoziţia peste amestecul uscat. Se omogenizează cu spatulă uşor şi se toarnă într-o tavă rotundă care a fost unsă cu unt şi presărată cu făină de grâu. Se dă tava la cuptorul încălzit deja, pentru circa o oră, când mirosul te dă gata şi se rumeneşte uşor pe margini este semn că plăcintă noastră este gata. Se scoate tava din cuptor, se dă cu cuţitul pe margini să se dezlipească uşor, se pune un platou peste tavă şi se întoarce tavă cu susul în jos. A se tăia după ce se răcoreşte. Să aveţi poftă dragilor!

Mai multe