Plăcintă creaţă dobrogeană - Alina Bogdan

9 septembrie 2012 13:23   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: un pachet foi plăcintă, 750g brânză de vaci proaspătă, 150 g brânză de oaie, 6 ouă, 400 ml iaurt.

Mod de preparare:

Într-un bol se pune brânza de vaci proaspătă, brânza de oaie rasă şi 4 ouă. Apoi se amestecă bine compoziţia.

Se întinde prima foaie de plăcintă, se unge cu ulei şi apoi se aşează deasupra cea de-a doua foaie.

Pe jumătate de foaie se toarnă cam cinci linguri din compoziţia de brânză, se întinde uniform şi se acoperă cu cealaltă jumătate de foaie.

Se strânge foaia prin împingerea foii dinspre margini spre centru. De aici şi numele de plăcintă creaţă. Se continuă operaţiunea până la terminarea foilor de plăcintă.

Într-un bol se amestecă iaurtul cu cele 2 ouă rămase.

Se unge cu ulei tava, se aşează plăcinta şi se toarnă deasupra amestecul de iaurt şi ouă.

Se lasă să se întrepătrundă ingredientele pentru 10-15 minute. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 50 de minute.

Această plăcintă se poate servi fie cu zahăr pudră, fie alături de un bol cu iaurt (în funcţie de preferinţe).

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook

Mai multe