Plăcintă cu brânză sărată şi mărar la cuptor - Rețetă

28 aprilie 2015 0:03   Rețete
Ultima actualizare:

Ce spui de o plăcintă cu brânză sărată şi mărar la cuptor? E o reţeta foarte gustoasă şi sățioasă, iar familia ta va savura fiecare bucăţică.

Dacă te-ai hotărât să faci o plăcintă cu brânză sărată şi mărar la cuptor ar fi bine să dai o fugă până la supermarket pentru a cumpără cele necesare. Deși este o rețetă meticuloasă, nu vei regreta că ai intrat în bucătărie. Spor la gătit!

Pentru a-ţi satisface pofta de plăcintă cu brânză sărată şi mărar la cuptor trebuie să prepari coca şi apoi umplutura.

  • Pentru cocă ai nevoie de 500 g făină, o lingură de sare, 2 gălbenuşuri şi 400 ml smântână.
  • Pentru împachetat îţi trebuie 150 g untură și 2 linguri făină (sau 200 g margarină).
  • Pentru umplutură sunt necesare 400 g brânză telemea, 200 g brânză de oaie, sare, mărar, 5 ouă, 2 albuşuri de la cocă, un albuş de la un ou şi un gălbenuş pentru uns plăcinta pe deasupra.

Plăcintă cu brânză sărată şi mărar la cuptor: Mod de preparare pentru cocă

Că să găteşti această plăcintă cu brânză sărată şi mărar la cuptor trebuie să te apuci mai întâi de cocă. Galbenușurile se bat cu sare şi smântînă, apoi se adaugă peste făină şi se frămîntă un aluat foarte elastic, care se împarte în două, conform reţete.flu.ro. Se întinde prima foaie, se pune 1/4 din grăsimea amestecată cu făină şi se întinde foarte bine cu cuţitul. Se împachetează în 3 de sus în jos şi de la stînga la dreapta. Se procedează la fel cu a doua foaie. Apoi se pun în frigider pentru 15 min. Se repetă procedura încă o dată. Pentru cine vrea să facă plăcintă cu brânză sărată şi mărar la cuptor, dar nu doreşte această împachetare, se poate pune de la inceput un cub de drojdie amestecată cu puţină făină, zahăr şi lapte şi se lasă la dospit, apoi se întind cele 2 foi între care se pune umplutura. Aceasta ste o varianta mai uşoară, dar la fel de gustoasă. Se ia o tavă, se unge cu ulei, se presară cu făină şi se pune prima foaie. Se înţeapă cu furculiţa.

Plăcintă cu brânză sărată şi mărar la cuptor: Mod de preparare pentru umplutură

Etapa a doua în cazul în care te-ai apucat de această plăcintă cu brânză sărată şi mărar la cuptor constă în realizarea umpluturii. Pentru această, se da pe răzătoare brînza și se taie mărunt mărarul. Se amestecă ouăle cu sare, se bat bine, apoi se pun peste brânză şi se frământă bine, împreună cu mărarul. Pentru cine doreşte, se pot adauga şi cozi de ceapă tocate mărunt. Această umplutură se pune peste prima foaie. Se întinde şi a doua foaie peste brânză și se unge cu gălbenuşul de ou bătut bine.Pentru a fi mai uşor de tăiat, înainte că această plăcintă cu brânză sărată şi mărar la cuptor să fie introdusă la cuptor, se taie cu un cuţit foarte ascuţit prima foaie, până aproape de brânză, în pătrate de 5 cm pe 5 cm. Se introduce la cuptorul preîncălzit, se lasă 35-40 min la foc tare, apoi se întoarce şi se continuă coacerea la foc mic pentru încă aproximativ 20 min. Poftă bună!

Mai multe