Plăcintă cu brânză și iaurt cremos. Cea mai simplă rețetă
O rețetă tare gustoasă și super simplă: plăcintă cu brânză!
Cum se face plăcinta cu brânză
Ingrediente plăcintă cu brânză
- 1 pachet foi plăcintă,
- 3 ouă,
- 1 kg brânză de vaci,
- 200 g iaurt cremos,
- coajă rasă de lămâie,
- 3-4 linguri glucoză pulbere,
- 1 ou pentru uns,
- ulei pentru uns foile.
Mod de preparare plăcintă cu brânză
După ce scurgi bine brânza, o mixezi pentru a deveni pufoasă (este un sfat pentru cei care preferă să folosească doar furculița sau telul), apoi încorporezi iaurtul. Separat, baţi ouăle cu telul, adaugi glucoza, apoi le încorporezi uşor în brânză. Pui şi coaja rasă de lămâie amesteci şi laşi deoparte. Ungi fiecare foaie în parte cu ulei, apoi jumătate din ele le aşezi într-o tavă tapetată, torni amestecul de brânză, pui restul de foi şi ungi cu ou plăcinta. Dai tava la cuptorul încins şi ţii până când se rumeneşte frumos. Pentru un aspect deosebit, poţi unge plăcinta cu un gem de fructe dietetic.
Curiozități despre cheesecake
Ştiai că... prăjitura cheesecake se numără printre deliciile care fac înconjurul lumii? Scrierile istorice arată că primul desert de acest fel a fost preparat pe insula Samos, între anii 500-600 î.H. Prăjitura era considerată de greci o sursă de energie, de aceea era servită și sportivilor care participau la jocurile olimpice din Grecia Antică.