Plăcintă cu dovleac – Aluculesei Brînduşa

3 noiembrie 2016 15:27   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente pentru aluat:

  -1 kg.făină de grâu,

  -2 ouă, unul în aluat şi unul pentru uns,

  -200 gr.margarină,

  -100 ml ulei,

  -100 gr.zahăr vanilat cu grad redus de vanilie,

  -300 ml iaurt,

  - 1 praf de sare,

  -1 cub de drojdie.

  Ingrediente pentru umplutură:

  -1 dovleac plăcintar,

  -4 linguri zahăr,

  -100 gr, zahăr cu grad redus de vanilie,

  -1 linguriţă scorţişoară măcinată.

Mod de preparare:

  -Se curaţă dovleacul, se dă prin răzătoare, se adaugă peste el zahăr, zahăr vanilat, scorţişoară şi se pregăteşte un gem absolut delicios.

-Se pune într-un castron,iaurtul călduţ,la temperatura camerei,drojdia şi zahărul vanilat şi se omogenizează foarte bine.

  -Se cerne făina într-un vas, peste făină se pune compoziţia de iaurt, oul, sare ,margarină şi se frământă un aluat, suficient de tare, mai spre final se adaugă ulei câte puţin şi se continuă frământarea, până ce se dezlipeşte uşor aluatul de pe vas. Se pune aluatul într-o pungă, asta după ce a fost uns cu ulei şi se dă la frigider, peste noapte, să se odihnească. A două zi de dimineaţa, se împarte aluatul în două şi se fac două foi, o foaie se pune într-o tavă în care s-a presurat făină de grâu, se pune peste ea compoziţie de dovleac şi se mai pune încă o foaie, care este bine să fie înţepată cu o furculiţa, să nu crească prea mult în unele locuri. Se unge plăcinta cu ou bătut şi se dă la cuptorul încălzit deja, pentru circa o oră. Când mirosul plăcintei te scoate din bucătărie, este semn că plăcintă este gata. Se opreşte focul, se scoate din cuptor şi se taie după ce se mai răcoreşte. Să aveţi poftă dragilor!

Mai multe