Plăcintă cu pui - Camelia Kawadri
Ingrediente aluat: 1 gălbenuş de ou, 1 praf de sare, 1 plic drojdie uscată, 300 ml lapte, 9 linguri ulei, 1 linguriţă zahăr, făină cât cuprinde ~350 g.
Umplutura: 1 piept de pui, 1 ardei capia roşu, 1/2 praz, 2-3 fire ceapă verde, 10-15 ciuperci proaspete, 150 g mozzarella, 3 roşii cherry, 1 legătură pătrunjel proaspăt, 1 ou, sare, piper, ghimbir, seminţe de in şi susan.
Mod de preparare aluat
Într-un bol punem făina.
Într un castronel se amestecă drojdia cu 1 lingură de făină, 3 linguri de lapte călduţ şi zahărul.
Amestecăm până se face ca o pastă. Această pastă o punem în bolul cu făina (în mijloc), acoperim cu prosop şi lăsăm la crescut timp de 15-20 minute la loc cald.
După cele 20 minute adăugăm gălbenuşul de ou, uleiul, sarea, laptele călduţ, pentru a forma un aluat moale şi elastic, dar nelipicios. Se mai lasă acest aluat, acoperit, 10-15 minute la loc cald.
Foaia se întinde cu răsucitorul şi trebuie să aibă 2 cm grosime.
Cu ajutorul răsucitorului o aşezăm într-o tavă (de preferat cu pereţii detaşabili), unsă cu unt.
Foaia o ridicăm cât să acoperim şi jumătate din pereţii tăvii. Opriţi puţin aluat pentru decor.
Umplutura:
Spălăm pieptul de pui, apoi îl tăiem cubuleţe.
După ce spălăm foarte bine toate legumele, tăiem prazul, ceapa verde şi ardeiul capia rondele şi ciupercile în două (ale mele au fost de mărime medie, dacă sunt foarte mari, le tăiem în patru).
Le condimentăm după gust cu sare, piper şi ghimbir, apoi le punem în uleiul de măsline încins şi le călim 5 minute.
Punem şi cubuleţele de piept de pui şi mai lăsăm până ce carnea îşi schimbă culoarea şi scade apa lăsată de ciuperci (~7-8 minute).
Tragem după foc, lăsăm să se răcească puţin, apoi adăugăm mozzarrela şi pătrunjel proaspăt tocat.
Această compoziţie o punem peste aluat, apoi tragem marginea aluatului peste compoziţie.
Facem un grilaj din aluat, după gustul fiecăruia. Decorăm cu felii de roşii cherry.
Batem un ou cu care ungem aluatul, iar restul îl turnăm peste compoziţie uniform.
Presărăm câteva seminţe de in şi susan.Dăm la cuptorul preîncălzit la foc potrivit, timp de 40 minute.
Se poate servi caldă sau rece.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!