Plăcintă cu smochine
Printre cele mai dulci fructe din lume, smochinele au început să fie consumate din anul 2500 î.H., mai întâi în Asia Mică. Erau folosite în special ca îndulcitor natural, dar şi ca medicamente, pentru combaterea constipaţiei. Grecii le foloseau pentru a trata durerile în gât, iar romanii utilizau aceste fructe în diferite tratamente ale pielii. În cultura evreiască, smochinul, arbore care poate trăi până la 100 de ani, este foarte apreciat, deoarece se crede că aduce bunăstarea şi prosperitatea.
Ingrediente
Pentru aluat650 g făină250 g unt4 ouă200 g zahăr1 plic praf de coptcoaja de la 1 lămâie2 plicuri zahăr vanilat1 praf de sare1 ou, pentru uns
Pentru umplutură7-8 smochine200 g brânză de capră, nesărată50 g zahăr4-5 caise deshidratate3 ouă
Pentru aluatul ras120 g făină50 g unt50 g zahăr
Află cum se prepară plăcinta cu smochine pe clickpoftabuna.ro.
Descoperă de ce ai nevoie pentru cea mai bună salată de cartofi.