Plăcintă cu struguri roşii şi albi – Felicia Vanea

25 noiembrie 2015 13:49   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente pentru aluat

1 cub drojdie de bere

200 ml lapte

500 g făină

80 g zahăr (eu am pus zahăr de mesteacăn)

4 linguri de ulei

sare

Pentru cremă

4 ouă

150 g zahăr pudra

800 g brânză dulce de vaci

100 g stafide

coaja rasă de la o lămâie

Pentru glazură

4-5 ouă

100 g zahăr (eu am pus zahăr de mesteacăn)

2 linguri de făină

2 linguri de ulei

300 g struguri (roşii şi albi)

Preparare

Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr în 2-3 linguri de lapte uşor încălzit. Se pun într-un loc călduţ şi se lasă să crească, apoi se amestecă cu făina, restul de lapte şi zahăr, un praf de sare şi uleiul. Se frământă, se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit. Pentru cremă se amestecă brânza dulce de vaci cu ouăle bătute, zahărul, stafidele şi coajă rasă de lămâie. Pentru glazură, se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se bat cu zahărul şi uleiul, apoi se amestecă cu făină şi albuşurile bătute spumă. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă şi se întinde aluatul într-o foaie de dimensiunea tăvii. Se adaugă crema de brânză şi se acoperă cu glazură de ou. Se ornează cu jumătăţi de struguri roşii şi albi şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 60 minute. Poftă bună!

Mai multe