Plăcinţele cu gem de prune şi rom

31 august 2015 10:59   Rețete
Ultima actualizare:

Venit de pe pămâncturile sud-americane, romul este o băutură alcoolică obţinută din trestie de zahăr. Pentru a-i da savoare, i s-a adăugat zahăr caramelizat, miere sau lămâie verde. Esenţa de rom, pe care o adăugăm astăzi în tot felul de prăjituri, de cozonaci şi de îngheţate este obţinută din romul industrial, are are un parfum mai diluat. De fapt, ciocolata şi esenţa de rom sunt un cuplu greu de despărţit când este vorba despre deserturi. Cine rezistă când are în faţă trufe, îngheţată sau torturi cu ciocolată şi esenţă de rom? Această aromă are şi un secret. Atunci când pregăteşti o cremă pe foc, e bine să adaugi romul la final, altfel se evaporă şi-şi pierde parfumul.

Ingrediente

Pentru aluat500 g făină3 ouă250 g unt moale1 praf de sare

Pentru umplutură350 g gem de prune2 linguri nucimăcinate2 linguri rom

Află cum se prepară plăcințelele cu prune și rom pe clickpoftabuna.ro.

Mai multe