Porc dulce-acrișor

30 martie 2016 11:57   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

400 g pulpă porc

4 căţei usturoi

1 linguriţă ghimbir

1 legătură ceapă verde

2 morcovi curăţaţi şi tăiaţi julien

1 ardei roşu, tăiat beţişoare

7 ciuperci, spălate şi tăiate

100 ml sos soia

40 g amidon

condimente 5 arome chinezeşti

100 ml suc roşii

piper

1-2 linguri zahăr brun

Pentru garnitură

200 g orez fiert

Preparare

Speli, cureţi şi tai carnea cuburi. O pui într-un bol şi torni peste ea sos de soia. O laşi la marinat 10-15 minute. Dai cuburile de carne prin amidon, le scuturi şi le prăjeşti în ulei încins. Le rumeneşti uşor, apoi adaugi usturoiul tăiat fin, ghimbirul, amesteci şi adaugi legumele. Ţii puţin, apoi torni sucul de roşii, zahărul brun, condimentele 5 arome chinezeşti, restul de sos de soia. Mai laşi cel mult 5 minute ca să nu se înmoaie foarte mult legumele. Serveşti cu garnitură de orez.

Mai multe