Prăjitură arăbească harissa
Ce spuneţi de un desert inedit? Astăzi vă învăţăm cum să pregătiţi o prăjitură arăbească harissa. E un desert dulce şi foarte bun cu griş, cocos şi sirop. Cei mici o vor adora şi este ideală pentru weekend-urile în care aveţi musafiri şi nu vreţi să petreceţi prea mult în bucătărie.
Prăjitură arăbească harissa: INGREDIENTE
- trei căni griş (toate ingredientele le-am măsurat cu o cană de 300 ml)
- 1 pachet unt moale (200 g)
- 1/2 cană zahăr
- 1 cană iaurt natural
- coaja rasă de la o lămâie
- 2 plicuri praf de copt
- migdale
- fulgi de cocos
- Pentru sirop:
- 2 căni apă
- 2 căni zahăr
- zeamă de la 1 lămâie
Prăjitură arăbească harissa: MOD DE PREPARARE
Iată paşii prin care se prepară o prăjitură arăbească harissa. Iaurtul se amestecă cu praful de copt. În 3-4 minute îşi va dubla volumul. Acum avem nevoie de unt. Dacă nu e moale, îl puteţi topi şi apoi îl amestecaţi cu grişul. Se adaugă iaurtul, zahărul şi coajă rasă de lămâie. Apoi se toarnă amestecul într-o tavă de yena unsă cu unt, scrie bucataras.ro.
Luăm un cuţit şi trasăm pătrăţele. Pe fiecare pătrăţica se pune câte o migdală. O puteţi porţiona după cum doriţi, iar tava pe care o folosiţi poate fi atât rotundă cât şi dreptunghiulară. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 45 minute. Acum ne vom ocupa de siropul pentru această prăjitură arăbească harissa. Pentru sirop, se amestecă apa cu zahărul şi zeama de lămâie şi se fierbe siropul 10 minute, după care se lasă să se răcească.
După cele 45 minute, se scoate prăjitură şi se toarnă tot siropul peste ea. Nu vă faceţi griji, pentru că nu se va înmuia. Prăjitura va absorbi tot siropul. Această prăjitură arăbească harissa se pudrează cu fulgi de cocos şi se lasă să se răcească. Poftă bună!