Prăjitură cu bezea, struguri roşii şi migdale – Felicia Vanea
Pentru blat:
125 g de zahăr
125 g de unt moale, tăiat un bucăţele
150 gr. de făină
3 gălbenuşuri
60 ml de lapte
2 linguriţe de praf de copt
1 plic de zahăr vanilat
boabe de struguri roşii
Pentru bezea:
3 albuşuri
100 g zahăr
60 g de migdale fulgi
Preparare:
Mixăm bine untul, zahărul şi zahărul vanilat până se obţine o cremă. Se adaugă gălbenuşurile pe rând, mixând în continuare. În compoziţie, se adaugă făina amestecată cu praful de copt, apoi laptele. Se toarnă aluatul într-o formă de tort căptuşită cu hârtie de copt şi presăram boabele de struguri uniform. Se bat albuşurile spumă tare, se adaugă zahărul şi se mixează până se dizolvă zahărul şi rezultă o bezea tare, care se pune peste aluatul din formă, se nivelează şi se presară migdalele. Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Lăsăm în jur de 35 minute, până când bezeaua capătă o culoare aurie. Scoatem cu grijă prăjitura din formă şi o lăsăm să se răcească, apoi o tăiem.