Prăjitură cu blat pufos, cremă de caramel şi cireşe – Felicia Vanea

20 decembrie 2016 13:27   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

10 ouă

10 linguri zahăr

10 linguri ulei

1 pliculeţ praf copt

coajă rasă de lămâie

4 pliculeţe zahăr vanilat

esenţă vanilie, după gust

11 -12 linguri făină

cireşe proaspete/congelate/din compot

Crema:

2 plicuri budincă de caramel

1 kg lapte

8 linguri zahăr

2 pliculeţe gelatină

Decor:

2 pliculeţe Tort Gelee

Preparare

Mixăm ouăle cu zahărul până devin cremoase şi cresc în volum, apoi turnăm uşor uleiul. Amestecăm bine, adăugăm zahărul vanilat, esenţa de vanilie, coaja rasă de lămâie, praful de copt stins cu puţină zeamă de lămâie şi apoi făina. Omogenizăm bine compoziţia. Tapetăm cu hârtie de copt,o tavă de copt, apoi turnam compoziţia, peste care aşezăm jumătăţi de cireşe, date prin făină. Dăm la cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu, în jur de 35-40 minute. Dăm blatul la răcit. Când s-a răcit, turnam budincă de caramel, preparară conform instrucţiunilor de pe plic, în care am adăugat gelatină hidratata în puţină apă (crema călduţă). Dăm la rece. Când s-a răcit şi crema, adăugăm peste această jeleul roşu, preparat după instrucţiunile de pe plic.

Mai multe