Prăjitură cu brânză de vaci şi ananas – Liliana Fedeleş
Ingrediente:
Pentru blat:
• 100 g unt
• 75 g zahăr pudra
• 1 ou
• 150 g făină
• 150 ml lapte
• 2 plicuri de zahăr vanilat bourbon
• 2 linguri de cacao
• 1 pliculeţ de praf de copt
Pentru cremă:
• 500 g brânză de vaci
• 150g zahăr
• 2 ouă
• esenţă de rom
• 1 lingură de făină
• 250-300 g ananas bucăţi
Glazură:
• ciocolată
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul. Mixăm 1 ou întreg cu 75 g de zahăr pudra şi cu 100 g unt moale. Amestecăm făină cu praful de copt, cu zahărul vanilat şi cu cele două linguri de cacao şi adăugăm peste crema de unt şi ou. Adăugăm 150 ml lapte şi omogenizăm. Blatul e gata.
Mixăm cu robotul 500 g brânză de vaci cu 150 g zahăr. Adăugăm 2 ouă întregi, o lingură cu vârf de făină albă, esenţă de rom, şi omogenizăm . La sfârşit adăugăm ananasul tăiat mărunt.
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă cu diametrul de 23 cm şi pereţii detasabili. Punem jumătate din compoziţia blatului şi o dăm la cuptor pentru 12 minute. Apoi scoatem tavă şi adăugăm compoziţia de brânză şi ananas şi deasupra restul de compoziţie pentru blat. Nivelăm cu atenţie iar dacă se mai amestecă puţin blatul cu brânză nu e problema. Rămâne la fel de bună.
Dăm la cuptor pentru 35-40 de minte. Pentru siguranţă facem testul cu scobitoarea. Lăsăm să se răcească în tavă apoi o decorăm după inspiraţie sau o lăsăm simplă. Păstraţi prăjitură la frigider până în momentul servirii.
Poftă bună!