Prăjitură cu brânză şi mentă- Aneta Frunză

16 august 2012 12:48   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente blat: 3 ouă, 65 g zahăr, 60 g făină, 20 g cacao, 40 g unt, 25 ml lapte.

Crema de brânză cu mentă: 300 g brânză proaspătă de vaci, 40 g zahăr, 3 ouă, 50 g frişcă lichidă, 4-5 fire de mentă.

Mod de lucru: Mai întâi pregătim blatul: se separă ouăle, gălbenuşurile şi 30 de g de zahăr se bat energic până au consistenţa unei creme. Untul topit se încorporează în cremă, în fir subţire, amestecând continuu. Se adaugă şi laptele, se amestecă şi apoi se pune făina amestecată cu cacao (cernute).

Se mixează şi se va obţine o cremă de ciocolată. Separat se bat albuşurile spumă tare cu cele 35 g zahăr rămase. Spuma obţinută se amestecă uşor, să nu iasă tot aerul, cu crema de ciocolată. Toată compoziţia se pune într-o tavă unsă cu unt, se nivelează şi se pune la cuptorul de dinainte încins, cam 20 de minute.(după cum coace cuptorul fiecăruia). Compoziţia ajunge pentru o tavă cu diametrul de 24/24 cm.

Cât se coace blatul, se pregăteşte crema de brânză, dar înainte se pregăteşte piureul de mentă. Se aleg frunzele şi cu o lingură de apă se mixează, până iese un piure. Într-un bol se pune brânza şi se amestecă cu zahărul. Se încorporează ouăle, pe rând, amestecând bine, apoi se adaugă piureul de mentă, după gust. Se poate pune mai mult sau mai puţin.

Când blatul de cacao este gata, se scoate tava din cuptor şi peste blat (în tavă) se pune crema de brânză. Se pune iarăşi la cuptor, dar de data asta într-o altă tavă în care se pune apă fiartă. Se lasă la cuptor circa 30 de minute. (iarăşi după cuptorul fiecăruia). Când este gata, se scoate din cuptor. Se pudrează cu zahăr fin şi se porţionează, când s-a răcit.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook

Mai multe