Prăjitură cu caise - Adriana Mariana Rada

26 iulie 2012 13:22   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 6 ouă, 13 linguri de zahăr + 8 linguri zahăr (pentru bezea), 13 linguri făină, 100 ml lapte, 8 linguri ulei, 1/2 plic praf de copt, cam 300 g caise, 2 plicuri de zahăr vanilat.

Mod de preparare:

Pentru blat: se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se mixează cu zahărul (13 linguri) şi 1 plic de zahăr vanilat până devine o cremă spumoasă apoi se adaugă laptele, uleiul şi făina + praful de copt.

Se obţine o compoziţie care curge. Se pune într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

Peste compoziţie se pun caisele fără sâmburi (înjumătăţite) cu scobitura în sus.

Presari apoi cu mâna puţin zahăr peste caise dacă sunt mai acrişoare.

Daca ai şi vrei, poţi să pui în fiecare caisă câte un sâmbure de nucă. Compoziţia pregătită se dă la cuptor pentru 25-30 minute.

Între timp baţi albuşele spumă cu puţină sare până se întăreşte bine apoi adaugi zahărul (8 linguri) şi 1 plic de zahăr vanilat şi torni compoziţia peste cea din cuptor înainte de a fi gata cu 10 minute.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe