Prăjitură cu căpşuni şi ciocolată - Elena Peterfi

1 noiembrie 2017 11:40   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Blatul: este un blat simplu din 6 ouă, 6 linguri zahăr, 2 linguri cacao amestecată cu 6 linguri făină şi un praf de copt.

Se taie în două când e rece. Se însiropează.

Crema: o cutie de 500 ml frişcă lichidă, o cutie de 250 g mascarpone, 200 g căpşuni, 5 - 6 linguri zahăr, un plic gelatină.

Preparare

Se bat 300 ml frişcă lichidă. Separat căpşunile se taie mărunt, se pun 5-6 linguri zahăr şi se pun puţin pe foc până se topeşte zahărul. Apoi se lasă la răcit. Mascarponele se mixează bine şi se adaugă treptat căpşunile. Între timp, pui 1 plic gelatină cu 50 ml apă timp de 10 minute să se umfle. Apoi o încălzeşti puţin la microunde (să nu fiarbă). O mai laşi puţin să ajungă să fie doar călduţă şi o pui treptat peste mixul de mascarpone cu căpşuni. Încorporezi încet frişca şi pui crema astfel obţinută între cele 2 foi.

Deasupra eu am făcut o glazură din ciocolata şi am pus câte un moţ de frişcă.

Decorul vă aparţine, după imaginaţia fiecăruia.

Mai multe