Prăjitură cu cocos - Gabriela Pop

22 martie 2017 13:42   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Foile: 350 g făină, 2 linguri untură, 50 g margarină Rama, 150 zahăr, 1 praf de copt, 1 ou întreg, smântână câtă ia. Se fac 2 foi.

Spuma de cocos: 5 albuşuri se bat spumă cu 200 g zahăr tos. La urmă se adaugă 150 g nucă cocos.

Se întinde prima foaie în tava, peste pui compoziţia de cocos, a doua foaie şi dai la cuptor.

Crema:

1 pachet rama se freacă spumă cu 150 g zahăr pudră. Separat se pun la fiert 200 ml lapte.

Se amestecă bine gălbenuşurile cu 50 g zahăr, 5 linguri rase făină şi puţin lapte rece. Să aibă consistenţa unei budinci. Se toarnă încet peste lapte, amestecând continuu. Se lasă la răcit, apoi se pune treptat peste rama.

Deasupra: Glazura de ciocolată sau ciocolată rasă,ce vă place.

Poftă bună! 

Mai multe