Prăjitură cu cremă de iaurt şi clementine – Felicia Vanea
Pentru blat:
6 ouă
300 g făină
240 g zahăr pudra
1 plic de praf de copt
50 g cacao
coajă de lămâie sau portocală
esenţă de vanilie
sare.
Crema:
400 g iaurt natur
100 ml frişcă
200 g ciocolată rasă
100 g zahăr pudra
1 plic gelatină
Mod de preparare
Mixăm ouăle cu zahărul pudră şi un praf de sare, apoi adăugăm praful de copt, esenţa de vanilie, coaja de portocală/lămâie şi cacaoa. Amestecăm bine şi apoi încorporăm uşor şi adaugăm făină.
Punem amestecul într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptor, cam 35-40 de minute, la foc potrivit. Pentru cremă, amestecăm iaurtul cu zahărul pudră, frişca bătută bine şi ciocolata rasă. Gelatina se hidratează în 4 linguri apă, 10 minute, apoi se topeşte la bain-marine şi se adaugă în crema. Când s-a răcit blatul, turnăm crema, decorăm cu feliuţe de clementine şi putem adauga glazura de ciocolată alb/negru.