Prăjitură cu cremă şi foi -Toma Constantin

18 ianuarie 2017 11:57   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente foi:

13 linguri apă minerală, 13 linguri ulei, 13 linguri zahăr, 1 plic amoniu, 800-850 g făină, sare.

Crema: 1 cană zahăr, 3 linguri cacao, 3 linguri făină (cu vârf), 250 g margarină Unirea, 800-850 ml apă, esenţă rom.

Mod de preparare:

Foi: Se pun într-un vas apa, uleiul, zahărul, amoniu dizolvat şi se amestecă bine. Se adaugă făina şi se frământă până iese o cocă bună de întins.

Se împarte în 4 părţi egale şi fiecare foaie, se întinde cât este tava (se coace pe spatele tăvii). Se pun în cuptorul preîncălzit la temperatura de 280 grade, timp de 25-30 minute. (depinde de cuptorul fiecăruia).

Crema:

Într-un vas, care merge  pus pe foc, punem zahărul, cacao şi faină, se amestecă totul pe uscat apoi se pune apă (toate se amestecă înainte de a fi pus vasul pe foc). Vasul se pune pe foc potrivit şi se lasă până dă în 2-3 clocote. Se stinge focul şi vasul se pune la răcit în apă, imediat se adaugă şi margarina (tăiată felii). Se amestecă în continuu până se răceşte, adăugându-se şi esenţa de rom. Crema se pune între cele 4 foi şi deasupra se presară zahăr pudră. Se taie a doua zi.

Mai multe