Prăjitură cu dovleac - Şerban Doiniţa

13 ianuarie 2012 15:20   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 1 ou, 15 linguri zahăr, 15 linguri ulei, 15 linguri apă, un praf sare, 1 linguriţă amoniac stins şi un vârf de linguriţă de bicarbonat sau praf de copt stins, făină cât curinde. Dovleac, un sfert.

Mod de preparare: dovleacul se dă pe răzătoare şi se căleşte separat într-o cratiţă cu zahăr, puţină scorţişoară şi apoi se dă la rece până se prepară coca.

Toate acestea se amestecă până se face o cocă şi se dă la rece o jumătate de oră, după care se împarte în două şi se întinde prima foaie şi într-o tavă rotundă se aplică, după care se pune dovleacul, apoi cealaltă cocă întinsă se pune peste dovleac, se strânge cu mâna la capete să se lipească de prima foaie şi apoi se înţeapă cu furculiţa.

Se bagă la cuptor şi aveţi mare grijă că dacă suprafaţa se rumeneşte puteţi să o scoateţi că este gata, după care presăraţi zahăr pudră.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe