Prăjitură cu foi - Sturzu Cristina

6 decembrie 2017 15:12   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Pentru foi:

6 ouă

6 linguri de zahăr

6 linguri de făină

2 linguri de cacao;

Pentru creme:

6 ouă

31 linguri de zahăr

100 g de cocos

250 g unt sau margarină.

Preparare:

Se bat 6 albuşuri spumă cu 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, 2 linguri de cacao şi cele 6 gălbenuşuri. Aluatul se imparte in trei părţi egale şi se coace pe dosul tăvii.

Crema I: se bat 6 albuşuri cu 18 linguri de zahăr pe baie de abur. Când sunt gata, se adaugă 100 g nucă de cocos care se întinde pe cele trei foi coapte.

Crema II: 6 gălbenuşuri cu 13 linguri de zahăr pudră, 3 linguri de lapte se fierb pe baie de abur. După ce este fiartă şi răcită, se adaugă margarina sau untul.

Asamblare: O foaie cu albuş se unge cu jumătate de cremă de gălbenuş, se pune a doua foaie cu albuş şi restul de cremă de gălbenuş, apoi se pune ultima foaie cu albuş. Se ornează cu mărgele colorate sau ciocolată rasă.

Mai multe