Prăjitură cu fructe de sezon- Trica Maria Angelica
Ingrediente: 4 ouă, 1 cană zahăr, 2 căni făină, 1/2 cană ulei, 1/2 cană de lapte, 1 pliculeţ praf de copt, zahăr pudră vanilat, 1/2 kg fructe de sezon (cireşe, vişine, căpşune, caise, prune, etc.)
Mod de preparare:Separă albuşurile de gălbenuşuri. Bate albuşurile spumă tare cu zahărul. Dizolvă praful de copt în lapte şi adaugă-l peste albuşuri împreună cu gălbenuşurile, frecate cu uleiul, iar la urmă pune făina.
Unge o tavă cu ulei, tapeteaz-o cu făină şi toarnă compoziţia. Curăţă fructele de sâmburi, scurge-le bine de zeamă şi taie-le bucăţi mai mici (fructele mari), aşează-le peste compoziţie şi dă prăjitura la cuptor pentru 25-30 de minute.
După ce ai scos-o de la cuptor, pudreaz-o cu zahăr pudra vanilat. Taie prăjitura numai după ce s-a răcit.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!