Prăjitură cu ghimbir, morcovi şi glazură de brânză– Felicia Vanea

17 februarie 2016 12:26   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

4 ouă

5 morcovi raşi

2 cm de ghimbir ras

200 g zahăr brun

150 ml ulei

300 g făină

100 g stafide

100 g nuci tocate mărunt şi coapte la cuptor

1 linguriţă praf de copt

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

1 linguriţă scorţişoară

un vârf de cuţit de nucşoară

un vârf de cuţit de sare

1 cutie brânză fină

100 g unt nesărat

200 g zahăr pudră

esenţă vanilie

Decor:

150 g nuci tocate mărunt, coapte la cuptor

fâşiute mici de morcovi, caramelizate în miere

Mod de preparare

Mixăm ouăle, zahărul brun, uleiul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, făină, apoi adăugăm scorţişoară, praful de nucşoară, praful de sare, morcovii, ghimbirul, stafidele, nucile. Compoziţia rezultată o turnăm într-o tavă pt copt, tapetată cu hârtie de copt şi o dăm la cuptorul încins, circa 20, 25 minute, foc mediu. Scoatem prăjitură şi o lăsăm să se răcească.

Pentru glazură mixăm brânza fină cu untul moale, zahărul pudră şi esenţă de vanilie. Întindem glazura peste prăjitura răcită şi presărăm nuci tocate mărunt şi fâşiute subţiri de morcovi, caramelizate în miere.

Mai multe