Prăjitură cu glazură de ciocolată - Andreea Moraru
Ingrediente:
1 ou
250 ml zahăr sau zaharină praf
125 ml ulei
250 ml lapte
dulceaţă de vişine
2 linguri pline de cacao
1 pliculeţ praf de copt stins
500 g faină
nucă de cocos
1 cicolată amăruie;
Glazură:
4 linguri zahăr sau zaharină praf
1 lingură unt sau margarină
2 linguri lapte
esenţă de rom
un sfert de ciocolată amăruie.
Mod de preparare:
Se freacă oul cu zaharul şi cacao, se adaugă uleiul. Se adaugă laptele câte puţin, dulceaţa, trei sferturi din ciocolată, făina şi praful de copt stins şi se amestecă bine. Se unge tava cu margarină sau unt şi o tapetam cu faină apoi turnăm compoziţia. Se dă la cuptor la 180 grade pentru 30-35 de minute. Pentru glazură, se pune zahărul sau zaharina praf cu untul pe foc până se topesc, apoi se adaugă laptele şi se lasă un pic la fiert până se topeşte de tot zaharul. Când se ia de pe foc se adaugă romul. Se toarnă pe blatul răcit, apoi se presară nucă de cocos sau orice doriţi, în cazul meu am folosit fulgi de zahăr.