Prăjitură cu Kismis – Anişoara Ursan

20 ianuarie 2016 13:22   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 2 struguri mari fără sâmburi Kismis, 300 g biscuiţi fragezi,150 g margarină, 200 g smântână, 150 g zahăr pudră, 200 g brânză de vaci proaspătă, un plic de gelatină, 2 plicuri de Jelle tort, o cană de zahăr;

Preparare

Se macină biscuiţii apoi se frământă cu margarină topită.Se întinde totul într-un strat uniform, bine predat în formă cu inel detaşabil. Se broboneşte o ciorchină spălată de strugure apoi se pun boabele la fiert cu cană de zahăr şi 100 ml apă, cam 10 minute de la primul clocot. Se strecoară boabele de suc şi se lasă să se răcească bine. Se mixează smântâna cu zahărul pudră şi brânză de vaci apoi adăugăm gelatină hidratată în 100 ml apă rece şi apoi topită la bain marin. Se varsă totul deasupra blatului de biscuiţi, se amestecă uşor şi se dă o oră la rece.

Se broboneşte şi al doilea lea strugure bine spălat şi scurs apoi se scoate prăjitura de la rece, se presară deasupra boabele peste care se toarnă jeleul preparat din sucul rămas, după instrucţiunile de pe plic. Se lasă cel puţin două ore înainte de a o tăia , dar de preferat este de seara până a doua a zi. Poftă bună!

Mai multe