Prăjitură cu mac - reţeta câştigătoare de la cititori
Ingrediente:
Blat: 100 g mac, 100 g nucă de cocos, 8 albuşuri, 3 linguri făină, 300 g zahăr.
Crema: ½ litru lapte, 10 linguri zahăr, 8 gălbenuşuri, 4 linguri de făină, 1 pachet unt. Glazura: 6 linguri zahăr, 2 linguri cacao, 2 linguri apă, 100 g margarină.
Preparare:
S bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul, apoi macul, nuca de cocos şi făina. Compoziţia se toarnă într-o tavă şi se dă la cuptor 20 minute. Se amestecă toate ingredientele pentru cremă (fără unt) şi se pun pe foc să se îngroaşe.
Se ia de pe foc şi, după ce s-a răcit, se adaugă untul. Se pune crema peste blat. Se adaugă biscuiţi simpli. Se amestecă ingredientele pentru glazură, pe foc, până se obţine o pastă ca o smântână. Se întinde imediat peste biscuiţi. Se porţionează după forma biscuiţilor. Se dă la frigider 6 ore.
CONCURS: Câştigă un storcător de fructe şi legume
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii” sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu un storcător de fructe.