Prăjitură cu mere și kefir - Ermina Vlăsceanu
1 mai 2018 12:18
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente:
300 g kefir, 300 g griş, 200 g zahar pudră cu aromă de vanilie, 3 ouă, un plic praf de copt, 5 mere de mărime medie, 2 linguri zeamă de lămâie şi 2 linguri zeamă de portocală.
Mod de preparare
Se amestecă în castron kefirul cu grişul, zahărul pudră şi praful de copt. Apoi se adaugă ouăle, unul câte unul. Aluatul obținut se acoperă cu folie alimentară și se lasă în frigider pentru 30 de minute.
Merele se curăță de coajă, se răzuiesc apoi se stropesc cu zeamă de lămâie şi de portocală.
După 30 de minute se încorporează merele în aluat și se pune în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se coace în cuptorul încins până când se rumenește frumos . Vă doresc poftă bună!