Prăjitură cu merişor - Panazan Bianca Raluca

1 august 2017 13:50   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Pentru blat: 4 ouă, 10 linguri de zahăr 500 g iaurt cremosso Danone, 12 linguri de ulei, un praf de sare, esenţă vanilie şi rom, 400 g făină, 1 plic praf de copt cu şofran.

Pentru umplutură: 450 g brânză de vaci, 2 ouă, 2 linguri de griş, 4 linguri de zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 2 linguri de merişoare deshidratate, coajă de lămâie.

Pentru ornat: 4-5 nectarine sau alte fructe.

Preparare

Într-un bol se bat ouăle împreună cu zahărul şi uleiul. Se adaugă iaurtul şi în ploaie se adaugă făina amestecată cu praful de copt, esenţele şi sarea. Va ieşi o compoziţie groasă ca de chec.

Brânza se amestecă separat într-un castron împreună cu zahărul, grişul, ouăle, merişoarele şi coaja de lămâie.

Într-o tavă punem hârtie de copt, adăugăm 3/4 din aluat şi îl punem la cuptor pentru 15 minute. Scoatem tava, punem compoziţia de brânză şi deasupra aranjăm nectarinele tăiate felii rotunde sau bucăţi mai mici. Aluatul rămas se pune în jurul fructelor cu o lingură. Se dă din nou la cuptor pentru 20-25 minute.

Se serveşte rece.

Mai multe