Prăjitură cu mousse de mascarpone şi fructe de pădure - Manu Ioana

21 februarie 2018 12:47   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Blat:

8 ouă

7 linguri zahăr

1 baton vanile

7 linguri făină

20 g ciocolată albă rasă

coajă rasă de portocală;

Sirop:

1 ceaşcă cafea expresso

o linguriţă de zahăr

esenţă de rom; 

500 g mascarpone

300 ml frişcă

1 plic gelatină

200 g ciocolată albă;

Decor:

200 g fructe de pădure

2-3 linguri zahăr

1 plic gelatină.

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm albuşurile cu un vârf de sare şi jumătate din zahăr până devine ca o bezea. Adăugăm şi gălbenuşurile mixate la rândul lor cu restul de zahăr. Cu o spatulă adăugăm şi făina, ciocolata, coaja de portocală şi vanilia. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt punem compoziţia şi dăm la cuptor circa 35 minute. Pentru sirop, amestecăm zahărul cu cafeaua rece şi romul. Pentru crem, într-o crăticioară topim la bain-marie ciocolata cu frişca şi lăsăm să ajungă la temperatura camerei. După răcire, adaugăm gelatina (pregătită în prealabil conform instrucţiunilor de pe plic) şi crema de mascarpone. DPentru decor, într-o crăticioră punem fructele cu zahărul şi lăsăm la foc mic să se lege puţin apoi adăugăm gelatina. Blatul îl tăiem în două şi prima parte o însiropăm, adăugăm crema de mascarpone şi cel de al doilea blat (pe care nu îl insiropăm) şi deasupra fructele. Se dă la rece. Poftă bună!

Mai multe