Prăjitură cu nucă - Trif Salomeea Alexandra

25 ianuarie 2018 14:32   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente blat: 

8 albușuri16 linguri zahăr200g nucă măcinată4 linguri făină2 lingurițe praf de copt 

Ingrediente cremă:

8 gălbenușuri200g zahăr250 unt300ml lapte2 linguri amidon

Ingrediente krantz:

3 linguri zahăr100g nucă măcinată

Ingrediente decor: 

cacao

Preparare blat:

Împărțim cantitățile în 4 părți egale pentru că urmează să coacem separat cele 4 foi. Așadar, mixăm spumă tare 2 albușuri după care adăugăm 4 linguri de zahăr și continuăm mixarea până când spuma stă băț. Adăugăm 50g nucă, 1 lingură de făină, jumătate de linguriță praf de copt și amestecăm cu o spatulă, cu  mișcări ample, de jos în sus. Turnăm aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt (sau ulei și făină) și dăm tava la cuptor până când aluatul capătă o nuanță arămie pe deaspura.  Repetăm aceiași pași pentru următoarele 3 foi.

Preparare cremă: 

Amestecăm gălbenușurile, zahărul, laptele și amidonul. Punem amestecul pe foc și amestecăm continuu, până când obținem o cremă groasă ca o budincă. Separat, mixăm untul moale. Adăugăm câte o lingură din crema de gălbenușuri răcită, mixând bine după fiecare adăugare.

Preparare krantz:

Punem cele 3 linguri de zahăr la caramelizat. Când zahărul capătă o nuanță arămie, adăugăm nuca. Punem amestecul pe o tavă unsă cu ulei și lăsăm sa se răcească. După ce s-a răcit, tocăm krantz-ul cu un tocător sau îl punem în blender să îl mărunțim. Asamblare: punem primul blat în tavă, întindem apoi un sfert din cremă, al doilea blat, etc. Deasupra punem krantz-ul și pudrăm cacao.

Mai multe