Prăjitură cu nucă, vişine şi cremă de cafea – Adriana Rada
INGREDIENTE
Foaie: 250 g făină, 140 g untură, 70 g zahăr, 1ou, 1 plic praf de copt, smântână cât cuprinde
Blat : 6 ouă, 250 g zahăr, 200 g nuci măcinate, 3 linguri făină.
Crema: 100 ml cafea naturală, 150 g zahăr şi 2 linguri cacao, 3 gălbenuşuri, 150 g zahăr praf, bombonele decorative.
Mod de preparare:
Se face o foaie care se întinde în tavă. Peste ea se pune gem de căpşuni şi vişine sparte. Se face un blat din 6 ouă, 250 g zahăr, 200 g nuci măcinate, 3 linguri făină. Se toarnă peste vişine şi se coace la foc potrivit cam 30-35 minute.
100 ml cafea naturală se fierbe cu150 g zahăr şi 2 linguri cacao. Când s-a răcit, se amestecă cu 3 gălbenuşuri şi 150 g zahăr praf şi la urmă 1 ramă sau unt.
Crema se pune peste prăjitura răcită şi se ornează cu bombonele de ciocolată sau ciocolată răzuită. Este o prăjitură de efect şi foarte bună.