Prăjitură cu piersici – Aluculesei Brînduşa

28 septembrie 2016 16:57   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

  -10 ouă,

  -10 linguri ulei,

  -10 linguri făină de grâu,

  -10 linguri zahăr,

  -2 pliculeţe praf de copt,

  -1 plic zahăr vanilat,

  -un praf de sare,

  -1 lingură zahăr vanilat cu grad scăzut de vanilie,

  -1 cutie de compot de piersici,

  -unt pentru uns tavă.

Mod de preparare:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se pun albuşurile la mixat cu un praf de sare, până când se obţine o pastă densă, se adaugă apoi zahărul vanilat şi zahărul şi se continuă mixarea, până când zahărul se topeşte. Se adaugă gălbenuşurile în amestec cu uleiul şi se continuă mixarea, de dată această la viteză mică şi se continuă cu presurarea făinii ce a fost amestecată cu praful de copt. Când totul este o pastă omogenă, se opreşte mixarea.

Se pune hârtie de copt în tavă, se unge cu unt, se presoara puţină făină de grâu şi se toarnă compoziţia în tavă şi se dă tava la cuptorul încălzit, la foc potrivit, pentru circa 20 minute, apoi se deschide cuptorul şi se presoară peste prăjitură bucăţi de piersici, din compot, după ce au fost trecute prin zahăr vanilat cu grad scăzut de vanilie, se închide uşa la cuptor şi se lasă se lasă la copt. Să aveţi poftă dragilor!

Mai multe