Prăjitură cu vişine - Laura Barbu
Ingrediente: 3 ouă, 180 g zahăr (8 linguri), 180 g făină (1 cană), 180 g margarină (100 g unt), 1 pliculeţ praf de copt, 1 pliculeţ zahăr vanilat, coaja de la o lămâie, vişine (cantitatea după preferinţă, cât să acoperiţi toată suprafaţa prăjiturii).
Mod de preparare: Se freacă margarina (untul) cu zahărul. Se adaugă pe rând cele 3 gălbenuşuri, apoi făina, praful de copt (stins în suc de lămâie) şi coaja de lămâie.
Se încorporează albuşurile bătute spumă cu un praf de sare şi zahărul vanilat. Se pune compoziţia în tavă şi se aşează fructele după ce au fost spălate, curăţate de sâmburi şi pudrate cu puţină făină (pentru a nu se lăsa în josul prăjiturii).
În această perioada se pot folosi vişine din compot, bine scurse. Se presară un strat subţire de zahăr pudră peste fructe.
Se bagă în cuptorul preîncălzit şi se coace la foc potrivit aproximativ 30 minute.
Se pudrează şi se porţionează.
Poftă bună!
Trimite
şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!