Prăjitură în foi de napolitană- Daniela Alexandru

10 mai 2012 13:56   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrendiente: Foi de napolitane (cumpărate), 8 ouă, 2 căni de zahăr, sucul de la o lămâie, o cană de nuci tocate, o cană de rahat tocat, o cană de făină, un pliculeţ de praf de copt, o esenţă de vanilie, 1/2 pachet de margarină „Unirea”.

Mod de preparare:Se bat albuşurile separate de gălbenuşuri până se obţine spumă, la care se adaugă o cană de zahăr, sucul de lămâie, nuca (dar nu pe toată, mai opriţi puţină pentru ornare), rahatul, praful de copt, esenţa şi treptat făina.

Compoziţia obţinută se pune la cuptor. Între timp se prepară crema de gălbenuşuri. Într-o cratiţă pusă la foc se pun gălbenuşurile, zahărul rămas şi margarina. Peste foaia de napolitană se pune jumătate din crema de gălbenuşuri, după aceea blatul, crema rămasă şi următoarea foaie de napolitană.

SFAT: Pentrru a arăta mai bine puteţi unge prăjitura cu puţină miere (foarte puţină pentru a nu fi prea dulce) şi presară restul de nucă.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe