Prăjitura Kinder pinguin - Jana Mirea
Ingrediente pentru blat: 10 ouă, 200 g zahăr, vanilie, 5 linguri de griş, 5 linguri făină, 5 linguri cacao, 5 linguri miere, 1 praf copt, sare, 50 ml lapte, 270 ml ulei.
Pentru glazură: 200 g ciocolată neagră, 200 ml frişcă.
Pentru cremă: 700 ml frişcă lichidă, 3 linguri lapte, 2 linguri miere, zahăr vanilat 4 pachete, 1 plic întăritor de frişcă.
Mod de preparare:
Blatul: se separă ouăle, se bat cele 10 gălbenuşuri, cu zahărul şi vanilia, până când devine o cremă densă, se pune făina, praful de copt, cacao, grişul şi se mixează uşor, apoi se adaugă laptele, uleiul şi mierea, se amestecă uşor cu cele 10 albuşuri bătute bine în prealabil cu praful de sare şi se pune în tava tapetată cu foaie de copt în cuptorul încins până la proba cu scobitoarea.
Crema: se mixează frişca la viteză mare, până stă băţ, se pune întăritorul de frişcă, laptele, mierea, zahărul vanilat sau esenţa şi se bat bine (rezultă o cremă foarte tare).
Foaia de blat dacă este coaptă şi răcită se taie transversal şi se pune crema de frişcă şi foaia de blat.
Glazura: ciocolata se pune la aburi împreună cu frişca până devine lichidă dar să nu fiarbă, se lasă puţin la răcit şi se pune pe prăjitură, se lasă la răcit cam 3-4 h sau o noapte întreagă şi se porţionează.
Poftă bună!
Trimite
şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!