Prăjitură marmorată - Aurelia Georgiana

6 decembrie 2017 12:33   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

4 ouă

1 cană zahăr

5 linguri apă

3 linguri ulei

1 pliculeț vanilie

1 cană făină

5 lingurițe cacao

1 pliculeţ praf de copt

100 g frişcă

ciocolată rasă.

Mod de preparare:

Se amestecă zahărul cu 5 linguri de apă şi se fierbe pînă se topeşte într-un castron, se bat spumă albuşurile şi se adaugă, treptat siropul fierbinte, gălbenuşurile, uleiul, vanilia, praful de copt şi făina. Jumătate din compoziție se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se dă la cuptor aproximativ 5-10 minute. În cealaltă jumătate de compoziție se adaugă cacao şi se toarnă peste compoziția albă din cuptor. Se coace în cuptor la foc potrivit. Se ornează cu frişcă şi ciocolată rasă după preferință.

Mai multe