Prăjitură pentru iubitorii de bezea şi vişine
6 iunie 2013 8:38
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente:
Pentru blat: 300-400 g făină, 150 g margarină, 4 gălbenuşuri, 100 g zahăr pudră, 1 praf de copt, 1 esenţă de vanilie
Pentru umplutura de vişine: 150 g zahăr, 500 g vişine, 1 esenţă de vanilie, 1 plic gelatină
Pentru bezea: 4 albuşuri, 150 g zahăr, 2 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Amesteci făina cu praful de copt, margarina moale, zahărul, esenţa de vanilie şi gălbenuşurile până obţii un aluat omogen, elastic, pe care-l dai la frigider pentru 30 de minute.
Întinzi aluatul într-o tavă şi-l dai la cuptor pentru 35 de minute.
Citeşte aici reţeta completă de prăjitură cu bezea şi vişine