Prăjitură răsturnată cu prune - Maria Angelica Trică

23 februarie 2018 13:35   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

1 cană şi jumătate de prune proaspete (fără sâmburi)

1 cană unt înmuiat

1 cană zahăr

3 ouă

2 linguriţe suc de lămâie

1 linguriţă esenţă de vanilie

2/3 cană lapte

1/2 linguriţă sare

2 căni făină albă

1/2 linguriţe praf de copt

zahăr pudră vanilat.

Preparare:

Se tapetează pe fund şi pe margini o tavă rotundă, cu folie de aluminiu unsă. Se întinde 1/2 cană prune şi se lasă deoparte. Într-un vas de mixer se bat untul şi zahărul. Se adaugă ouăle, sucul de lămâie şi vanilia şi se amestecă. Se combină făina cu praful de copt şi sarea şi se înglobează în amestecul cremos, alternând cu laptele şi se adaugă restul de prune. Se pune aluatul cu lingura peste prunele din tavă. Se pune tava în cuptorul încins şi se coace timp de 40-45 de minute sau până când o scobitoare înfiptă în centru este extrasă curată. Se lasă să se răcească şi se răstoarnă pe un platou şi se scoate cu atenţie folia. Se pudrează cu zahăr pudră vanilat.

Mai multe