Prăjitură turnată cu mere şi biscuiţi – Andra Constantinescu
Ingrediente
• Blat:
• 3 ouă;
• 8 linguri ulei;
• 8 linguri lapte;
• esenţă de vanilie;
• 8 linguri zahăr;
• un praf de sare;
• 11 linguri făină;
• o linguriţă de praf de copt.
• Strat de mere:
• 1 kg de mere curăţate de coajă şi de seminţe;
• 100 g zahăr;
• o linguriţă de scorţişoară măcinată.
• Strat de biscuiţi:
• 300 g biscuiţi simpli cu vanilie;
• 200 g unt.
Dimensiune tavă: 27/37 cm
Mod de preparare:
Strat de mere: Se începe cu pregătirea merelor: după ce au fost curăţate de coajă şi de seminţe şi spălate, se dau pe răzătoare, apoi se pun într-o cratiţă împreună cu zahărul şi se ţin la foc până când scade zeamă lăsată, amestecând din când în când. La final se adaugă scorţişoară şi se ia cratiţă de pe foc.
Blat: Se dă drumul la cuptor pentru a se încălzi. Într-un castron se pun mai întâi ingredientele lichide şi se amestecă, apoi se adaugă şi cele solide şi se omogenizează. Aluatul se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi tapetata cu hârtie de copt şi se bagă la cuptor până când începe să se maronească.
Strat de biscuiţi: Biscuiţii se mărunţesc la robotul de bucătărie, iar untul se topeşte, apoi se amestecă.
Asamblare:
Când blatul a început să se maroneasca, se scoate tavă din cuptor, se întind peste el merele călduţe, apoi biscuiţii, apăsând uşor cu o spatulă de silicon şi se introduce tavă din nou la cuptor pentru încă 10-15 minute (până când biscuiţii se închid un pic la culoare). Prăjitură se lasă să se răcească, apoi se poate servi.