Prăjitura «Valurile Dunării» - Andra-Marina Constantinescu

23 octombrie 2015 13:05   Rețete
Ultima actualizare:

Blat:

200 g unt;

180 g zahăr pudră;

un praf de sare;

esenţă de vanilie;

6 ouă;

400 g făină;

un plic praf de copt;

6 linguri lapte;

două linguri cacao;

500 g vişine fără sâmburi.

Crema:

60 g amidon;

500 ml lapte;

două gălbenuşuri;

100 g zahăr;

esenţă de vanilie;

150 g unt moale.

Glazură:

300 g ciocolată cu lapte.

Dimensiune tavă: 27/37 cm.

Mod de preparare:

Se dă drumul la cuptor pentru a se încălzi.

Blat:

Se amestecă untul cu zahărul pudră, sarea şi esenţa de vanilie. Se încorporează ouăle, unul câte unul. Se adaugă făină amestecată cu praful de copt şi se omogenizeza. Se adaugă 4 linguri de lapte pentru a se subţia aluatul.

Jumătate din compoziţia rezultată se pune în tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt. Cealaltă jumătate de compoziţie se amestecă cu două linguri de lapte şi două linguri de cacao, apoi se toarnă peste compoziţia din tavă.

Se presară vişinele pe deasupra blatului, împingându-le uşor în acesta, apoi se introduce tava la cuptor până când prăjitură trece de testul scobitorii.

Crema:

Se amestecă amidonul cu puţin lapte şi se amestecă până când se dizolvă. Se adaugă gălbenuşurile, zahărul, esenţă de vanilie şi restul de lapte şi se fierb la foc mic până când se îngroaşă.  După ce se răceşte crema, se încorporează untul, puţin câte puţin.

Glazura:

Ciocolată se rupe în bucăţele şi se topeşte pe baie de abur.

Asamblare:

Peste blatul răcit se adaugă crema, apoi glazură de ciocolată, care se toarnă imediat ce s-a topit.  Prăjitură se dă la rece, după care se poate servi. Poftă bună!

Mai multe