Prăjitură vieneză - Bordea Vironica

22 martie 2012 16:57   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente blat: 7 ouă, 7 linguri zahăr , 7 linguri făină, 1 praf de copt.

Crema: 1l lapte, o lămâie, 3 linguri nucă de cocos, 7 linguri făină, 350g zahăr, 100 g zahăr pudră, 200 g margarină, 300 g rulouri cu ciocolată.

Caramel: 300 g zahăr, 100 ml apă.

Decor: ciocolată rasă.

Mod de preparare:

Blat - se bat albuşurile spumă tare împreună cu zahărul, după care se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt şi se coc două foi ca de ruladă.

Crema - Se fierbe laptele împreună cu zahărul şi făina, amestecând în continuu pentru a nu face cocoloaşe, apoi se dă la rece.

Separat se freacă margarina (la temperatura camerei) împreună cu zahărul pudră şi se adaugă peste crema de lapte care trebuie să fie complet rece.

Apoi se încorporează nuca de cocos, zeama şi coaja de la o lămâie şi se omogenizează bine.

Asamblare - Se fac două foi de ruladă pe care le glasăm cu zahărul caramel stins cu apă.

După ce s-a întărit caramelul punem un strat de cremă.

Aşezăm rulourile unul lângă altul, punem şi al doilea strat de cremă, apoi aşezăm ultima foaie cu caramelul spre cremă.

Îmbrăcăm prăjitura cu un strat de cremă şi radem deasupra ciocolată.

Se lasă la rece de pe o zi pe alta până ce caramelul se topeşte şi prăjitura poate fi tăiată.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe