Prăjiturica mieroasă Maya - Ursan Anişoara
Ingrediente: 250 g biscuiţi fragezi, 100 g biscuiţi populari, 200 ml miere lichidă, o lingură cacao, 200 ml lapte călduţ, 150 g margarină, esenţă vanilie sau rom, 150 g caise deshidratate (cca 20 buc).
Decor: 50 g zahăr vanilat, 50 g nucă de cocos deshidratată, 50 g ciocolată neagră.
Mod de preparare:
1. Se mărunţesc fin, la robot, biscuiţii fragezi iar cei populari, se lasă bucăţi mai mărişoare.
Biscuiţii mărunţiţi fin se amestecă cu mierea lichidă şi margarina topită, până se omogenizează amestecul.
Biscuiţii popular se amestecă cu laptele în care am dizolvat lingura de cacao şi esenţa.
Caisele se dau în câteva clocote în apă fierbinte apoi se scurg, se lasă să se răcească şi se taie în bucăţi mai mici şi se încorporează în biscuiţii cu miere.
2. Se aşează o folie alimentară într-o tăviţă şi se întinde jumătate din amestecul de biscuiţi cu miere şi caise apoi deasupra se vine cu amestecul de biscuiţi cu lapte şi cacao şi se vine deasupra, cu ultimul strat, restul de biscuiţi cu miere.
Se presează bine deasupra, se pudraează cu zahăr vanilat, se presară nuca de cocos deshidratată şi ciocolata dată prin răzătoarea mică.
Se dă la rece cel puţin 2 ore înainte de a o tăia în romburi sau pătrate.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!