Prepară găluşte cu caise şi scorţişoară!
26 iunie 2013 7:44
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente:
Pentru aluat: 150 g brânză de vaci bine scursă, 2 cartofi vechi, 50 g făină, 50 g unt, 2 ouă, 1 praf de sare
Pentru umplutură: 10-12 caise, 6 bucăţi de zahăr cubic
Pentru pesmet: 200 g pesmet alb, 100 g unt, 4 linguri zahăr, 1 linguriţă scorţişoară măcinată
Mod de preparare:
Pentru aluat pui cartofii întregi la fiert, îi pasezi şi îi amesteci cu brânza, untul, ouăle puse pe rând, sarea şi făina, în ploaie.
Frămânţi un aluat omogen, pe care îl laşi să se odihnească 15-20 de minute. Între timp, scoţi sâmburii caiselor fără a le desface complet, iar în locul lor introduci câte o jumătate cub de zahăr.
Aşezi pe foc o oală cu apă şi puţină sare.